Valkeakosken K-kauppiaat vastaavat norjalaisen maustesuolan kysyntään – maahantuojan mukaan Valkeakoskella on tehty historiaa.

17.04.2024

Kauppiaat Jarno ja Miia Eklund: "Kun oli saatu Gastromat K-Market Vanhakylään, oli hämmentävää, että ihmisiä saapui ihan kaupungin toiselta laidalta sitä hakemaan. Kaupassa harhaili miehiä, joiden puolisot olivat käskeneet ajamaan Vanhaankylään maustepurkin perässä. Heitä sitten neuvottiin, mistä purkit löytyvät. Saimme tuotteen myös välittömästi K-Citymarketiin maaliskuun alussa aloittaessamme siellä kauppiaina. Olihan jo aikakin saada tämä keskustaan asiakkaiden helpommin saavutettavaksi".

Hämeenlinnalaisen Valmustia Oy:n toimitusjohtaja Toni Helin iloitsee siitä, että Valkeakoskella on tehty jo toistamiseen historiaa norjalaisella Gastromat maustesuolalla. "Valkeakosken K-Market Vanhakylä oli koko maan ensimmäinen kauppa, jonka hyllyyn maahantuomamme maustesuola saapui 30.5.2023. Tänä vuonna viikolla 15 tehtiin historiaa toistamiseen, kun Valkeakoskesta tuli Suomen ensimmäinen yli kahden K-kaupan paikkakunta, josta Gastromat maustesuolaa saa ihan jokaisesta".

Valmustia Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Toni Helin on valkeakoskelaislähtöinen rakennusinsinööri ja nykyinen maahantuontiin ja tukkukauppaan lähtenyt yrittäjä. "Yhteistyömme tuotteen valmistajan norjalaisen Gastromat AS:n kanssa lähti heti ensitapaamisesta upeasti liikkeelle ja saimme tuotteen Suomen markkinoille erittäin vauhdikkaasti viime vuonna. Koska Valkeakoski on entinen kotikaupunkini ja minulla on suhteellisen hyvä verkosto Valkeakoskella, oli vahvana pyrkimyksenäni saada Valkeakoskelta ensimmäinen jälleenmyyjä. On upeaa, että Valkeakoskelta löytyi edistyksellinen Eklundin pariskunta K-Market Vanhakylästä, jotka lähtivät uutuutta kokeilemaan ja saattamaan hyvän maun valkeakoskelaisten saataville. Sittemmin yhteistyöverkosto on laajentunut paitsi Valkeakoskella myös ympäri Suomea" – Toni Helin kertoo.

K-Market Palmuun Gastromat saapui loppuvuodesta 2023. "Asiakkailta tulleet tiedustelut ja tuotetoiveet saivat pienen kauppamme seuraamaan suurempia ja tuotteen ottaminen valikoimiin on ollut hyvä ratkaisu toteaa K-market Palmun kauppias Merja Toivonen. "Sitä on tultu varta vasten meiltäkin hakemaan" – jatkaa Toivonen.

Valkeakosken Sointulassa ja Apiankadulla K-Marketeja pyörittävät kauppiaat Erika Alander ja Erkki Pesonen ottivat myös tämän Norjan suosituimman herkun valikoimiinsa, ja hyllyissä se oli viimein perjantaina 12.3. "Tuote on erinomainen, meidän kauppiasperheessämme tykkäämme sitä käyttää etenkin perinteisen aromisuolan sijaan. On hienoa, että saimme sen myös Apiankadulle ja Sointulaan myyntiin. Tämä sopii moneen eri yhteyteen tuomaan makua. Me haluamme Sointulassa ja Apiankadulla tuoda kuluttajille mahdollisuuden saada Gastromatia, missä he sitten kauppaostoksensa tekevätkin" – kertoo kauppias Erika Alander.

Gastromat on Norjan suosituin maustetuote. Se on ollut olemassa jo vuodesta 1965 ja on saavuttanut kotimaassaan likimain kansallismausteen aseman. Suomi on Gastromatin ensimmäinen vientimaa.

"Maustesuolan monikäyttöisyys ja maku ovat ehdottomat vahvuudet. Gastromat on palmuöljytön, vegaaninen ja paakuuntumisenestoaineeton. Lisäksi tuotanto toimii uusiutuvan energian käytöllä", Valmustia Oy:n toimitusjohtaja Toni Helin avaa.

"Maaliskuun alussa olin maistattamassa Gastromatia Valkeakosken K-Citymarketissa yhden viikonlopun eikä voi olla muuta kuin suorastaan hämmästynyt siitä, kuinka paljon tuotteestamme täällä pidetään. Monia asiakkaita tuli varta vasten tuotetta kiittelemään ja kertoilemaan, mihin kaikkeen ovat sitä käyttäneet. Saimme todella paljon uusia hyvän maun ystäviä tuotteellemme. Valkeakoskella arvostetaan hyvää makua. Myös se, että ihmiset haluavat ostaa nimenomaan paikallisilta kauppiailta, ilahduttaa suuresti. Valkeakoskella on selvästi yrittäjämyönteinen henki." – Valmustia Oy:n toimitusjohtaja Toni Helin jatkaa.

Lisätietoja:

Toni Helin, Valmustia Oy
info@valmustia.fi