Mustapapu-linssipihvit vegaanisena ateriana

Valmistetaan herkulliset mustapapu-linssipihvit, perunagnocchit, kypsennettyjä vihanneksia ja hollandaisekastike.

Mustapapu-linssipihvit:

  • mustapapuja (tetra 380 g)
  • punaisia linssejä (tetra 380 g)
  • 1/2 sipuli
  • valkosipuli 1 iso kynsi
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ¼ dl vettä
  • 1 rkl soijakastike
  • 3 tl Gastromat maustesuolaa
  • 1 maustemitta (1 ml) cayennepippuria
  • 1 maustemitta (1 ml) mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita hetki pannulla.

  1. Sekoita keskenään pavut, kaurahiutaleet, vesi, Gastromat maustesuola ja muut mausteet sekä kuullotettu sipulisekoitus.
  2. Soseuta seos tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
  3. Paista paksuhkoja pihvejä pannulla öljyssä, kunnes saavat kauniisti väriä. Voit laittaa pihvit tämän jälkeen n. 10 minuutiksi uuniin 150 astetta.

Valmistellaan seuraavaksi vegaaninen hollandaisekastike:

  • kasvimargariini 3 rkl
  • vehnäjauho 2 rkl
  • 2,5 dl vegaaninen maidon kaltainen valmiste (esim. alpro soya)
  • 3 tl Gastromat maustesuola
  • 3 tl kurkuma
  • 2 rkl sitruunamehu
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 maustemitta cayennepippuria


  1. Sulata margariini kasarissa

  1. Vispaa joukkkoon vehnäjauho tasaiseksi massaksi 
  2. Lisää kauramaito tasaisena norona jatkuvasti vatkaten 
  3. Lisää joukkoon Gastromat maustesuola, kurkuma, cayennepippuri etikka ja sitruunamehu.
  4. Keittele seos sopivan paksuiseksi. Tarvittaessa voit ohentaa kastiketta esim. vedellä.

Perungnocchit:

  • perunagnocchit (1 pussillinen 500 g)
  • öljyä paistamiseen
  • Gastromat maustesuola 2 tl
  • kuivattua persiljaa

Kuullota gnocchit öljyssä pehmeiksi. Lisää alkuvaiheessa Gastromat maustesuola ja kuivattu persilja vähän ennen tarjoilua.

Lisäkekasvikset:

  • pieniä porkkanoita 6-8 kpl
  • Varsiparsakaali 10 – 12 kpl
  • öljyä paistamiseen
  • GASTROMATIA

  1. Halkaise porkkanat pituussuunnassa
  2. Leikkaa varsiparsakaalien tyvestä 1-2 cm pala
  3. Kypsennä porkkanaa pannulla muutama minuutti öljyssä.
  4. Lisää pannulle varsiparsat ja jatka kypsentämistä muutama minuutti
  5. Lisää Gastromatia 1 tl, sekoita kasvisten joukkoon.
  6. Koristele annos halutessasi tuoreilla yrteillä.