Siurolaiset innostuivat norjalaisesta maustesuolasta

26.02.2024

Kauppias Satu Holmgren on yllättynyt tilanteesta: "Gastromat®️  maustesuola vaikuttaa synnyttäneen Siurolla pienimuotoisen hysterian. On päiviä, jolloin suola on muodostunut kaupan myydyimmäksi tuotteeksi jättäen jopa oluen taakseen."

Holmgrenin vetämä Siuron Lähikauppa on yllättänyt Gastromatin maahantuoja Valmustia Oy:n menestyksekkäällä myyntimäärällä. Siuron kylällä Nokialla maustesuolan kysyntä on ylittänyt odotukset merkittävästi.

Siuron Lähikauppa on myynyt Gastromatia tuntuvasti enemmän kuin esimerkiksi suuret tamperelaiset Linnainmaan ja Turtolan K-Citymarketit.

"Meillä on ollut tilanteita, joissa kysyntä on ylittänyt tarjonnan ja hyllyt ovat olleet tyhjänä. Eräskin suolaa hakemaan tullut rouva odotti reilun puoli tuntia, kun myyjämme oli noutamassa suolalähetystä. Tarjosin odottajalle kahvit ja hän osti saman tien peräti 4 purkkia", Holmgren kertoo

Gastromat®️ on Norjan suosituin maustetuote. Se on ollut olemassa jo vuodesta 1965 ja on saavuttanut kotimaassaan likimain kansallismausteen aseman. Suomi on Gastromatin ensimmäinen vientimaa. Siuron Lähikauppa on ensimmäisten joukossa ennakkoluulottomasti ottanut uutuuden valikoimiinsa.

"Maustesuolan monikäyttöisyys ja maku ovat ehdottomat vahvuudet. Gastromat®️ on palmuöljytön, vegaaninen ja paakuuntumisenestoaineeton. Lisäksi tuotanto toimii uusiutuvan energian käytöllä", Valmustia Oy:n toimitusjohtaja avaa. 

Oman yhteisön hyväksi toimivia kauppiaita tarvitaan

"Mukava on ollut myös huomata innostus tällaisesta uutuudesta. Paikalliset jakavat jo kuvia ruoasta, johon ovat tuotetta käyttäneet ja ilmiselvästi niin sanotun puskaradion kautta sanoma tuotteesta ja sen herkullisuudesta leviää kyläläisten keskuudessa", Holmgren jatkaa.

Valmustia Oy muistuttaa siitä, että myös ketjuihin kuulumattomien kauppojen kanssa kannattaa tehdä yhteistyötä yhteisen menestyksen eteen. Esimerkiksi Siuron Lähikaupan ja kauppias Holmgrenin ansiosta Siuron kylällä on edelleen pankkiautomaatti ja lisäksi kauppaan on saatu Matkahuollon ja Postnordin pakettiautomaatti, josta on kyläläisille paljon hyötyä.

"Juuri tällaisia oman yhteisön hyväksi toimivia kauppiaita Suomi tarvitsee. Siuron kylän innostus tuotettamme kohtaan vahvistaa sen, että olemme oikealla tiellä", Valmustia Oy:n toimitusjohtaja sanoo.

Lisätietoja

Valmustia Oy

info@valmustia.fi