Savustettu lohi

Savustettu lohifile
1 ruodoton lohifile 600-800 g
2-3 tl hienoa merisuolaa
2 tl Gastromat maustesuolaa
rosepippuria rouheena
Ripottele lohen pintaan merisuola, Gastromat maustesuola ja rosepipuri.
Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Savusta esimerkiksi leppäpuruilla n. 35-40 min (sähkösavustin)
Anna lohen hetki levähtää ja tarjoile.

Gastromatin kermaviilikastike
1 purkki kermaviiliä
0,5 punasipuli tai pieni punasipuli
n 1 tl Gastromat maustesuolaa
ripaus sokeria
1-2 tl sitruunamehua
Pilko punasipuli pieneksi silpuksi.
Sekoita punasipuli ja muut ainesosat kermaviilin joukkoon.
Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Tarjoile.

Paistetut juurekset ja kasvikset
Valitsimme annokseen seuraavat ainekset:
0,5 kpl, keskikokoinen lanttu
2 kpl porkkana
1 punainen paprika
n 200 g vihreitä pitkiä papuja (pakaste)
2 rkl öljyä
1 - 1,5 tl Gastromat maustesuola
reilu ripaus mustapippuria myllystä
Pilko juurekset ja kasvikset suurin piirtein saman kokoisiksi kappaleiksi.
Kuumenna öljy pannulla.
Lisää pannulle ensin lanttu ja anna sen saada hieman väriä. Lisää porkkanat ja jatka paistamista. Kun porkkana on saanut väriä, lisää paprika ja vihreät pavut. Paistele vielä noin 10 minuuttia. Mausta kasvikset Gastromat maustesuolalla ja reilulla ripauksella mustapippuria.
Keitä muutama peruna ja annos on täydellinen.