Savustettu lohi

Gastromat ja ateria on ripauksen parempi
Gastromat ja ateria on ripauksen parempi

Savustettu lohifile

1  ruodoton lohifile 600-800 g

2-3 tl hienoa merisuolaa

2 tl Gastromat maustesuolaa

rosepippuria rouheena


Ripottele lohen pintaan merisuola, Gastromat maustesuola ja rosepipuri.

Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Savusta esimerkiksi leppäpuruilla n. 35-40 min (sähkösavustin)

Anna lohen hetki levähtää ja tarjoile.

Gastromat nostaa kalan aromit esiin
Gastromat nostaa kalan aromit esiin

Gastromatin kermaviilikastike

1 purkki kermaviiliä

0,5 punasipuli tai pieni punasipuli

n 1 tl Gastromat maustesuolaa

ripaus sokeria

1-2 tl sitruunamehua

Pilko punasipuli pieneksi silpuksi.

Sekoita punasipuli ja muut ainesosat kermaviilin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Tarjoile.

Paistetut juurekset ja kasvikset

Valitsimme annokseen seuraavat ainekset:

0,5 kpl, keskikokoinen lanttu

2 kpl porkkana

1 punainen paprika

n 200 g vihreitä pitkiä papuja (pakaste)

2 rkl öljyä

1 - 1,5 tl Gastromat maustesuola

reilu ripaus mustapippuria myllystä

Pilko juurekset ja kasvikset suurin piirtein saman kokoisiksi kappaleiksi.

Kuumenna öljy pannulla.

Lisää pannulle ensin lanttu ja anna sen saada hieman väriä. Lisää porkkanat ja jatka paistamista. Kun porkkana on saanut väriä, lisää paprika ja vihreät pavut. Paistele vielä noin 10 minuuttia. Mausta kasvikset Gastromat maustesuolalla ja reilulla ripauksella mustapippuria.

Keitä muutama peruna ja annos on täydellinen.